ἥλιος κυκλοδίωκτος, ὡς ἀράχνη, μ᾿ ἐδίπλωνε καὶ μὲ φῶς καὶ μὲ θάνατον ἀκαταπαύστως.
(Ωδή τρίτη, Εις Θάνατον, ...Ανδρέας Κάλβος)

Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017

_για τη μη συμμετοχή του Γιάννη Αντετοκούνμπο στην Εθνική Ελλάδος...του μπάσκετ (ασφαλώς)

Έκανα υπομονή.... πού θα πήγαινε καποτε θα τελείωνε.
Αμ δε!
Είχα μπροστά μου ανοιγμένο ένα βιβλίο και πάλευα να τελειώσω μια σελίδα...
Ο δημοσιογράφος - σπίκερ όμως μιλούσε ατελείωτα...Μαζί του και το πάνελ της εκπομπής και οι συνδέσεις με τους ανταποκριτές... Όλοι αυτοί, καμιά δεκαριά άνθρωποι.
Δεν ξέρω πόση ώρα μιλούσαν για τη μη συμμετοχή του Γιάννη Αντετοκούνμπο στη σύνθεση της Εθνικής Μπάσκετ!
Τι μου λέτε για αναλύσεις και θεωρητικολογίες....
Αυτά δεν είναι τίποτα!
Στις αθλητικές εκπομπές να δείτε τι γίνεται. Αναλυτικότατο ρεπορτάζ από τα επίσημα και τα ανεπίσημα... σχολιασμός όλων των σεναρίων, προτάσεις για τα εναλλακτικά σενάρια, επεξήγηση των πιθανών στρατηγικών που θα έπρεπε να ακολουθηθούν, κριτική, καίριες ερωτήσεις και υποθέσεις, πολλές υποθέσεις (τι θα γίνει εάν...) και να οι ειδικοί και οι γνωρίζοντες παίρνουν κι αυτοί τον λόγο.. και δώστου υποθέσεις...
Έφτασα σε απόγνωση κι αναρωτήθηκα : αν όλες αυτές οι πληροφορίες και οι απίστευτες λεπτομέρειες και οι εξωφρενικές υποθέσεις, όλη αυτή η ακατάσχετη βλακώδης φλυαρία και η βία που προφέρεται με χαμόγελο και έξυπνακισμούς, όλα αυτά που κυκλοφορούν εν είδει αθώας και χαλαρής ενημέρωσης και μάλιστα αθλητικής, ανάμεσά μας, εφόσον δεν έχουν κανένα απολύτως ειδικό βάρος και είναι αδύνατον να συγκρατηθούν έστω ως ενημερωτικά γεγονότα, τότε, ποιό σκοπό εξυπηρετούν;
Και απαντάω η ίδια :  το μόνο που κάνουν είναι ξεψαχνίζοντας ένα οποιοδήποτε θέμα, εν προκειμένω την μη συμμετοχή του Αντετοκούνμπο στην Εθνική, να ξεψαχνίζουν τους εγκεφάλους αυτών που τις υφίστανται και να συντηρούν τους καταναγκασμούς των ψυχονευρώσεών τους.
Παράλληλα τους "προπονούν" (τους ενημερωμένους τηλεθεατές) στην λογική και στο πνεύμα του καπιταλιστικού επιχειρείν. Μάλιστα, αυτός είναι ο σκοπός κι αυτόν εξυπηρετούν, ανεπαισθήτως!
Γιατί αν μια επιχείρηση στον καπιταλισμό είχε εγκέφαλο και μεις  μπορούσαμε να δούμε πώς λειτουργεί, πώς αντιλαμβάνεται και βλέπει τον κόσμο, τότε θα διαπιστώναμε ότι όλη η λειτουργία του καπιταλιστικού εγκεφάλου βασίζεται στο ξεψάχνισμα.
Ή, για να το πω καλύτερα, στην απίσχναση του κόσμου. Γιατι, όταν ξεψαχνίζεις κάτι, με μια αρρωστημένη επανάληψη -εμμονή, το απισχνάζεις παράλληλα, το διαλύεις, υπηρετώντάς το. Ετσι δουλεύει το σύστημα, γι'αυτό πληρώνει τόσο κόσμο...Επιτελεί και ταυτόχρονα υφίσταται το ξεψάχνισμα. Είναι μια οξύμωρη και πολύ παραγωγική  μέθοδος... Η μέθοδος του επιφανειακού ξεψαχνίσματος.

Βαρέθηκα να τους ακούω, τους μαλάκες!
Γύρισα στο βιβλίο μου..... πού είχα μείνει ρε γαμώτο;
Στοχασμοί περί της πρώτης φιλοσοφίας...Στοχασμός Τέταρτος, Περί του αληθούς και του ψευδούς....Ρενέ Ντεκαρτ (ασφαλώς!).
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου